Aantal coronabesmettingen in Brussel blijft toenemen

© Zoë Magniette
| In de Nieuwstraat zien we hier en daar mensen die hun mondmasker verkeerd aanhebben.

Dertien Brusselse gemeenten hebben intussen de alarmdrempel van vijftig nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners overschreden en het aantal besmettingen in Brussel blijft toenemen. Ook op nationaal niveau blijft het aantal coronabesmettingen stijgen, al neemt de groei van het aantal nieuwe besmettingen af.

Jette kent op dit moment het grootst aantal nieuwe besmettingen: de afgelopen zeven dagen telde de gemeente 88 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners. Dat blijkt uit cijfers van Sciensano, dat de virusverspreiding altijd op deze schaal voorstelt. Omdat Jette 52.000 inwoners telt, gaat het in realiteit dus 'maar 'om ongeveer 45 patiënten. Anderlecht doet het met 85 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners niet veel beter.

Brussel-Stad, Sint-Joost-ten-Node en Schaarbeek vervolledigen de top vijf van Brusselse gemeenten met de hoogste aantallen besmettingen: de gemeenten telden de afgelopen zeven dagen respectievelijk 78, 73 en 71 besmettingen per 100.000 inwoners.

Sint-Jans-Molenbeek kende de afgelopen zeven dagen 62 besmettingen per 100.000 inwoners, Vorst 57 en Sint-Agatha-Berchem 56. Ook Evere, Sint-Gilles, Elsene en Oudergem overschrijden nog altijd de alarmdrempel (Lees verder onder de grafiek)

Ukkel kleinste aantal besmettingen

Slechts zes gemeenten blijven onder de alarmdrempel van vijftig besmettingen per 100.000 inwoners, al zitten ze allemaal boven de oorspronkelijke alarmdrempel van twintig wekelijkse besmettingen per 100.000 inwoners. Ukkel en Sint-Pieters-Woluwe tellen het minst aantal gevallen: er raakten de afgelopen zeven dagen respectievelijk 25 en 26 inwoners per 100.000 besmet.

In totaal waren er in Brussel de afgelopen zeven dagen 752 nieuwe besmettingen op weekbasis. Dat zijn er 229 meer dan de week ervoor. Het Brussels gemiddelde stijgt zo naar 61,7 wekelijkse besmettingen per 100.000 inwoners.

Op nationaal niveau blijft het aantal nieuwe coronabesmettingen ook stijgen, al neemt de groei van het aantal nieuwe besmettingen af. Tussen 5 en 11 augustus werden er gemiddeld 604 nieuwe besmettingen per dag geregistreerd. Dat is een stijging met 5 procent tegenover een week ervoor. Vrijdag ging het nog om een stijging van 9 procent op weekbasis. Het aantal overlijdens blijft eveneens toenemen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?