Academie Sint-Agatha-Berchem krijgt nieuw onderkomen tegen 2023

LG
© BRUZZ
02/03/2021

Meer dan een jaar geleden werd één van de locaties van de Academie van Sint-Agatha-Berchem geschrapt. Samen met het Gewest is de gemeente er nu in geslaagd om een overeenkomst te bereiken over een permanente vervanging voor het historische pand in Groot-Bijgaarden.

Tot juni 2021 kon de muziekspelende jeugd van Sint-Agatha-Berchem voor enkele lessen terecht in de oude gemeenteschool naast jeugdhuis De Paddestoel in Groot-Bijgaarden. Maar dat historische pand staat vanaf dit jaar niet meer ter beschikking van de academie. De gemeente Dilbeek had het gebouw, samen met het aanpalende oude gemeentehuis, te koop gezet, en dus moest de pop-en rockafdeling op zoek naar een andere locatie.

Lokalen op de Comeniussite en de Unescoschool in Koekelberg kwamen naar voor als een tijdelijke oplossing. Maar op initiatief van de bevoegde Schepen, Agnès Vanden Bremt, werd het project van een bijbouw aan het grote gebouw in Berchem zelf weer op tafel gelegd. De gemeente zal nu een bouwgrond ter beschikking stellen in de Dr. Charles Leemansstraat. Voor de bijbouw wordt 1.150.000 euro geïnvesteerd door de Vlaamse Gemeenschapscommissie. De Vlaamse Gemeenschap zelf legt nog 150.000 euro erbovenop. De gemeente voorziet een investering van 100.000 euro voor de bouw.

De bijbouw zal in totaal 600 vierkante meter beslaan voor secretariaat, onthaal, directie en een multimedialokaal, 4 muziekklassen en 2 polyvalente lokalen.

Het nieuwe gebouw moet klaar zijn tegen september 2023. In afwachting daarvan zal de academie tijdelijk terecht kunnen in lokalen op de Unescosite (van september 2021 tot juni 2023) en op de Comeniussite.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni