Alain Flausch: 'Zelf opstappen is een optie'

Alain Flausch overweegt om zelf op te stappen als topman van de MIVB. Hij zegt dat in een interview met tvbrussel. Daarin zegt hij ook "gedegouteerd te zijn" door de heisa rond de gelekte omstreden nota. Hij laat uitschijnen naar een andere baan uit te kijken.

Flausch antwoordde op de vraag van tvbrussel of hij eraan dacht op te stappen als volgt: "Dat is een van de opties".

Vroeger op de dag had hij nog gezegd "niet te willen opstappen" en had hij zijn naar eigen zeggen indrukwekkend palmares verdedigd dat hij de afgelopen tien jaar aan het hoofd van de MIVB heeft bijeengesprokkeld.

Woensdagmiddag werd Flausch over de gelekte nota gehoord in de commissie Infrastructuur van het Brussels parlement. Daar kwamen weinig nieuwe feiten aan het licht. Volgens Flausch ging het om een werkdocument dat bovendien geweigerd werd. In de nota liet een medewerker van de MIVB zich onder meer negatief uit over migranten in Brussel.

Het lijkt alsof Flausch in het interview met tvbrussel heeft willen aangeven dat hij zelf over zijn lot wil beslissen, en niemand anders.

De omstreden MIVB-nota

Begin juni lekte een interne nota van de MIVB uit in de pers. De omstreden nota ‘Visie 2040’ laat zich negatief uit over de Brusselse politieke klasse en de impact van migrantenpolitici. Die zouden de MIVB vooral als werkgelegenheidsbedrijf zien en huiveren voor investeringen in infrastructuur. De nota zorgde voor heftige reacties en MIVB-baas Alain Flausch kwam in het oog van een politieke storm terecht. Wie er het fijne wil van weten kan hier terecht

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?