Flausch piekert niet over ontslag

MIVB-baas Alain Flausch denkt er niet aan om op te stappen na de commotie rond een interne nota. Hij verwijst naar zijn palmares. “Wat ik bereikt heb, is in de hele wereld nog nooit gezien.”

Flausch, die vanmiddag voor de commissie Infrastructuur van het Brussels parlement verschijnt, deed zijn uitspraken op de RTBF-radio.

"Wat ik in Brussel verwezenlijkt heb is ongezien, in de hele wereld, in Europa en in Brussel. Dit palmares wordt unaniem erkend en het zou me erg verwonderen als men zou zeggen: laten we een bedrijfsleider de laan uitsturen die zo'n resultaten kan voorleggen. Maar alles is mogelijk in Brussel."

Onder Flausch kende de MIVB een erg forse groei van het aantal reizigers.

De nota in kwestie was van de hand van directielid Jean-Michel Mary en ontstond bij een brainstormsessie. In de nota worden de teloorgang van de burgerij in Brussel, de opkomst van allochtone politici en de trend naar een versterking van de Brusselse geweststatus als gevaren voor de MIVB bestempeld.

Flausch benadrukte nog eens dat de MIVB in Brussel een pioniersrol vervulde op het vlak van de integratie van buitenlandse werknemers en dan ook hoegenaamd niet racistisch is.

De omstreden MIVB-nota

Begin juni lekte een interne nota van de MIVB uit in de pers. De omstreden nota ‘Visie 2040’ laat zich negatief uit over de Brusselse politieke klasse en de impact van migrantenpolitici. Die zouden de MIVB vooral als werkgelegenheidsbedrijf zien en huiveren voor investeringen in infrastructuur. De nota zorgde voor heftige reacties en MIVB-baas Alain Flausch kwam in het oog van een politieke storm terecht. Wie er het fijne wil van weten kan hier terecht

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?