De Nieuwe Graanmarkt.

De zone in het centrum waarin een alcoholverbod geldt wordt uitgebreid. Onder meer op de Nieuwe Graanmarkt, in de Moutstraat en de Dansaertstraat is het straks ook verboden om alcohol te drinken in de openbare ruimte.

Het alcoholverbod in het centrum van Brussel geldt al sinds 2019, toen bleek dat er heel wat overlast was in de voetgangerszone. De zone werd in 2020 al eens fors uitgebreid en er komen nu opnieuw een aantal straten bij. Dat blijkt uit de tekst die vanavond wordt voorgelegd op de gemeenteraad. Het nieuwe verbod geldt tot en met 5 oktober 2022.

Op het plan hieronder is te zien hoe voortaan ook de Nieuwe Graanmarkt, Moutstraat en de volledige Dansaertstraat tot de verbodsperimeter horen. Ook de Léon Lepagestraat, omliggende straatjes en een deel van de Papenvest komen erbij. De Grote Markt blijft nog steeds buiten de perimeter.

Verplaatsing

Het stadsbestuur wijst erop dat de perimeter van de vorige verboden voor een verplaatsing van de overlast zorgden en er daarom een nieuwe uitbreiding nodig is. In de tekst van het besluit wordt er ook op gewezen dat het alcoholverbod een positieve uitwerking had op de netheid in de openbare ruimte.

"Vooral op de Nieuwe Graanmarkt zagen we problematische groepen samenkomen," zegt Maude Glorieux van de dienst Openbare Rust. "Om coherent te blijven hebben we ook de straten errond opgenomen. Binnenkort sensibiliseren we ook nog eens de nachtwinkels, om te vermijden dat ze alcohol verkopen aan mensen die al dronken zijn."

Het verbod geldt 24u/24u. Overtreders riskeren een boete van 350 euro. Terrashouders of evenementen die de Stad toestaat krijgen een uitzondering.

perimeteralcoholverbod.png

De nieuwe perimeter van het verbod.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , alcoholverbod Brussel-Stad

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni