De Brusselse brandweer

| De Brusselse brandweer.

Alle Brusselse hulpdiensten aanwezig op actiedag politie

© Belga
20/11/2022

Ook de Brusselse hulpdiensten zullen deelnemen aan de actiedag tegen geweld tegen de politie op 28 november, zo maakt de liberale vakbond VSOA zaterdag bekend. Daarmee wil de vakbond ook het geweld tegen eerstehulpverleners en brandweerlui aankaarten, dat zich in onze hoofdstad steeds vaker voordoet, zo stelt vakbondsafgevaardigde Eric Labourdette.

Na de dodelijke aanval op agent Thomas Monjoie, organiseert de politie op 28 november een actiedag in Brussel om de aandacht te vestigen op het probleem rond geweld tegen de politie.

Maar volgens de liberale vakbond VSOA zijn ook de hulpdiensten "steeds vaker het doelwit van georganiseerde aanvallen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest".

Het thema doet al even de gemoederen hoog oplaaien. Zo kondigde de brandweer van Brussel eind oktober na een vergadering met de vakbonden stakingsplannen voor december aan. Niet enkel het geweld tegen de hulpdiensten, maar ook een schrijnend personeelstekort waren toen de belangrijkste thema's die op tafel lagen.

Steekpartij Schaarbeek

Donderdagavond is een politieagent overleden na een mesaanval in Schaarbeek. Een tweede agent geraakte gewond, de dader werd neergeschoten. Het parket heeft een terreuronderzoek geopend.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni