Antireclamestickers genegeerd? Tot 62.500 euro boete

© Leefmilieu Brussel
| Je kan de antireclamesticker gratis bij Leefmilieu Brussel krijgen. Negeert een bedrijf die sticker, dan kan het zware boetes krijgen: van 50 tot 62.500 euro

Leefmilieu Brussel kreeg in 2018 750 klachten over bedrijven die antireclamestickers negeren. De boetes voor het niet respecteren van zo'n antireclamesticker kunnen hoog oplopen: van 50 euro tot 62.500 euro.

16.000 Brusselaars hebben een antireclamesticker hangen op hun brievenbus. Die kan elke inwoner gratis afhalen bij Leefmilieu Brussel. De bedoeling is om de papierberg te verkleinen. Maar sommige bedrijven stoppen desondanks toch reclame in de bus. En dan kan je klacht indienen.

In 2018 is dat 750 keer gebeurd, schrijft de krant Het Laatste Nieuws. Als er meerdere klachten zijn ingediend tegen hetzelfde bedrijf, start Leefmilieu Brussel een inspectiedossier dat dan een proces-verbaal kan worden. Beslist het parket om niet te vervolgen, dan kan Leefmilieu Brussel boetes uitschrijven. Die schommelen tussen de 50 euro en de 62.500 euro, bij zware recidive.

Tot nog toe werd geen enkele klacht vervolgd door het parket en Leefmilieu Brussel heeft nog maar veertien administratieve boetes uitgeschreven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?