| De stad Brussel heeft aan Burger King gevraagd om het reclamebord 'zo snel mogelijk weg te halen'.

Burger King krijgt ‘factuur’ voor foutief geplaatst reclamebord

GR
© BRUZZ
21/07/2019

Hamburgerketen Burger King mag zich verwachten aan ‘een factuur’ van de stad Brussel voor het plaatsen van een elektronisch reclamebord aan het Ambiorixsquare. In die zone geldt namelijk een reclameverbod. “Burger King gaat hier in de fout en moet deze advertentie zo snel mogelijk weghalen. Zij zijn daarvan op de hoogte”, zegt Maité Van Rampelbergh, woordvoerster van Brussels burgemeester Philippe Close (PS) aan BRUZZ.

Het Ambiorixsquare staat bij de stad Brussel ingeschreven als een reclamevrije zone. Toch besliste de Amerikaanse fastfoodproducent Burger King om er een reuzegroot reclamebord te plaatsen.

Het deed dat net naast een affiche van de stad Brussel om het festival ‘Hello Summer’ te promoten. “Daarmee wil Burger King de indruk wekken dat het om gelegenheidsreclame gaat”, denkt een opmerkzame BRUZZ-lezer die ons op de hoogte bracht van het bestaan van het bord.

'Bord zo snel mogelijk weghalen'

Navraag leert ons dat ze bij de stad Brussel weet hebben van dit reclamebord. “Deze vorm van reclame is inderdaad verboden in deze zone”, begint Maité Van Rampelbergh, woordvoerster van de Brusselse burgemeester Philippe Close (PS), haar uitleg.

'Burger King zal hiervoor ‘een factuur’ toegestuurd krijgen, aangezien wij hier geen boetes voor mogen uitschrijven.'

Maité Van Rampelbergh, woordvoerster Brussels burgemeester Philippe Close (PS)

“We hebben reeds contact opgenomen met Burger King en hen gevraagd om dat bord zo snel mogelijk weg te halen. Zij zullen hiervoor ook ‘een factuur’ toegestuurd krijgen, aangezien wij hier zelf geen boetes voor mogen uitschrijven. Het bedrag van deze verkapte boete wordt bepaald door de grootte van het bord.” Bij Burger King is voorlopig niemand bereikbaar voor commentaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Burger King , reclamebord , Ambiorixsquare

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni