Avondklok in Brussel verlengd tot 1 maart

© Belgaimage
| December 2020: de avondklok tussen 22 en 6 uur is nog steeds van kracht binnen het kader van de coronamaatregelen van het Brussels gewest.

Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) kondigt woensdag een nieuwe verlenging van de avondklok tussen 22u 's avonds en 6u 's ochtends in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest tot 1 maart aan. Alle gewestelijke maatregelen zullen tot dan gelden, dus ook de algemene mondmaskerplicht in Brussel.

De beslissing is genomen "naar aanleiding van de analyse van de epidemiologische situatie, die in het Brussels Gewest maar ook in België nog steeds zorgwekkend en precair is", zo meldt het kabinet van Vervoort. De avondklok en andere gewestelijke maatregelen waren vooralsnog slechts geldig tot vrijdag 15 januari.

De verlenging lag in de lijn der verwachtingen. Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) kondigde gisteren al aan dat de avondklok in Wallonië ten minste tot 15 februari verlengd wordt. De federale coronamaatregelen werden zelfs al tot 1 maart verlengd.

Andere maatregelen ook verlengd

Naast de verlenging van de avondklok blijft het ook verplicht mondmaskers te dragen in de openbare ruimte. Winkels moeten verplicht sluiten om 20u en er blijft een verbod op alcoholgebruik in de openbare ruimte.

Het verbod op uithuiszettingen, dat zowel tijdens de eerste als de huidige tweede lockdown van kracht was, wordt bij politiebevel ook opnieuw verlengd tot 1 maart. De Brusselse Huurdersbond had daarom gevraagd, omdat het huidige verbod afliep op vrijdag 15 januari. Het verbod geldt ook voor kraakpanden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?