| Sympathisanten van de inititiatiefnemers van het stadstuintje in Schaarbeek kwamen zaterdag opdagen met bakfietsen vol planten

Bescheiden steunactie 1030/0 en Gracq aan 'stadstuintje' Schaarbeek

SDS
© BRUZZ
20/06/2020

Zowat 25 sympathisanten kwamen zaterdagnamiddag op initiatief van 1030/0 en fietsorganisatie Gracq planten en bloemen afleveren bij de eigenaars van het weggetakelde volkstuintje in de Godefroid Devreesestraat. Die broeden intussen al op andere plannen.

Een koppel uit de Schaarbeekse Godefroid Devreesestraat merkte afgelopen woensdagochtend dat de moestuinbak die ze voor hun garage hadden geplaatst, weggehaald was door de gemeente. Oneigenlijk gebruik van de openbare ruimte, oordeelde die.

Om het koppel een hart onder de riem te steken, hadden Critical Mass Brussels, fietsorganisatie Gracq en burgerbeweging 1030/0 via sociale media opgeroepen om zaterdag planten te komen doneren. Daar kwamen zowat 25 sympathisanten op af, sommigen met een hele bakfiets aan planten. Opvallend was het grote aantal expats onder de supporters.

Subsidie aangevraagd

Het stel groenliefhebbers heeft inmiddels een ander plan. "We hebben een aanvraag voor een subsidie ingediend via het gewestelijke fonds Brussel in Vakantie voor kleinschalige wijkinitiatieven", laat Leen Schelfhout, de vrouwelijke helft van het koppel, weten aan BRUZZ.

"We willen een houten constructie maken die een fietsenstalling kan zijn, maar waar ook zo veel mogelijk planten kunnen rond groeien. We hopen ook dat onze tuin terug naar huis kan komen en dan bovenop het dak van die fietsenstalling staan."

De gemeente had eerder aangeboden om in de vrijgekomen ruimte een fietsbox te plaatsen, maar het koppel ziet liever groen op de plaats dan opnieuw een 'blikken doos'. "Onze buren gebruiken nu al onze garage als fietsenstalling, daar is echt veel vraag naar in de buurt. En we wilden sowieso opnieuw een gemeenschapsproject, dat gedeeld wordt met de buurt."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Samenleving , stadstuin , vergroening

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni