Besmettingen in zestien Brusselse gemeenten boven alarmdrempel

© PhotoNews
| Winkelen met een mondmasker in Anderlecht.
Updated: 03-08-2020 - 08:45

Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in Brussel blijft verder toenemen. Zestien Brusselse gemeenten zitten intussen boven de alarmdrempel van 20 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners. Dat blijkt uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.

Het coronavirus wint ook in Brussel alsmaar meer aan kracht. In zestien van de negentien Brusselse gemeenten wordt de alarmdrempel van 20 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners overschreden. Vooral in Ganshoren en Sint-Gillis neemt het aantal coronabesmettingen onrustwekkende proporties aan, met telkens 52 besmettingen per 100.000 inwoners.

De drie gemeenten die (voorlopig) de dans ontspringen zijn Etterbeek, met veertien besmettingen per 100.000 inwoners, Watermaal-Bosvoorde met 16 besmettingen, en Sint-Pieters-Woluwe, met 12 besmettingen.

Ziekenhuis

In heel België steeg het aantal besmettingen naar 490 per dag, een stijging met 68 procent in vergelijking met een week eerder.

Ook het aantal ziekenhuisopnames kent een duidelijke stijging in België. De voorbije week werden gemiddeld 24 mensen per dag met COVID-19 opgenomen in het ziekenhuis. Dat is een toename met 60 procent in één week tijd.

In het Brussels Gewest blijft het aantal hospitalisaties sinds een aantal dagen eerder stabiel: zestig personen liggen er in het ziekenhuis. Ter vergelijking: tijdens de eerste golf, in april, liep dat cijfer op tot meer dan 900.

Cijfers Sciensano
© Sciensano
| Epidemiologische situatie in Brussel op 3 augustus
Aantal hospitalisaties
© Sciensano
| Hospitalisaties in Brussel

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?