Bessst lanceert website voor stilteliefhebbers

© brusselnieuws.be
01/03/2013
Het stedelijk stilteproject bessst lanceert vrijdag haar website bessst.be. Wie op zoek is naar kalmte in de stad, vindt er gelijkgestemde zielen en projecten die stilte hoog in het vaandel dragen.

Wie verlangt naar wat stilte in de stad, kan voortaan terecht op bessst.be, de website van stilteproject bessst (Brussel, Erfgoed & Stilte). Op die website worden stilteplekjes gedeeld en kunnen projecten een stiltelabel aanvragen.

Er wordt ook een overzicht gegeven van alle activiteiten die te maken hebben met rust en stilte, zoals een tocht langs rustige plekjes en vergeten straatjes in de stad, of projecten van bibliotheken en musea. Daarnaast toont de site inspirerende voorbeelden uit de rest van de wereld.

De website kwam er op vraag van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) in samenwerking met Waerbeke vzw en kunstenwerkplaats Constant. VGC-collegelid Bruno De Lille (Groen) gaf de impuls voor het project.

"Stilte, rust en kalmte zijn zeldzaam geworden in onze steden", zegt hij. "Stilte is als het ware een soort luxeproduct geworden. Met het uitrollen van de verschillende bessst-projecten hopen we deze lente heel wat Brusselaars de stilte te laten en misschien ook te leren beleven."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni