Bestuurder dodelijke aanrijding: 'Ik voel me zelf slachtoffer'

© google
| De vrouw werd aangereden op dit zebrapad door een chauffeur die over het fietspad reed.

De autobestuurder die zondag een Roemeense voetgangster om het leven bracht in Koekelberg geeft zijn fout toe, maar toont weinig berouw. "Ik besloot het stuur over te nemen van een dronken vriendin na een nachtje stappen. Ik voel me zelf slachtoffer."

De negentienjarige Houssem-Eddine B. doet zijn verhaal dinsdag in de kranten Het Nieuwsblad en La Capitale.

Het dodelijke ongeval vond plaats op de Jetselaan, vlakbij de basiliek van Koekelberg. Het slachtoffer, een 30-jarige vrouw uit Brussel, stak de straat over op het zebrapad. Twee wagens stopten, maar een derde bestuurder haalde in via het fietspad. De vrouw van Roemeense origine werd enkele meters weggeslingerd en overleefde die klap niet.

Avondje stappen

“Voor mij vertraagde een auto met aanhangwagen. Ik dacht dat hij links wou afdraaien en ben dan rechts uitgeweken om hem te passeren. Toen heb ik die vrouw geraakt. Ik reed zo’n 40 per uur toen", legt de bestuurder, die met een voorlopig rijbewijs rondreed, uit. "Vergis u niet. Ik slaap er slecht van. Maar ik voel me ook slachtoffer."

“We kwamen van een avondje uit. Een vriendin reed, het was haar auto. Maar ze was heel dronken. Ze reed 100 kilometer per uur waar je maar 50 mocht. Daarop heb ik besloten het stuur over te nemen”, zegt Houssem-Eddine B.

Vader wist van niets

De 19-jarige bestuurder werd na zijn verhoor weer vrijgelaten. Zijn voorlopig rijbewijs is ingetrokken voor vijftien dagen. Hij zal zich nadien voor de rechter moeten verantwoorden. Het Nieuwsblad vernam dat zijn vader niet op de hoogte was van de aanrijding.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?