| Patrick had vele bijnamen. Omwille van zijn muzikale talent noemden buurtbewoners hem 'de rocker' of 'Johnny' (naar Johnny Cash).

Bockstaelwijk treurt om overlijden van dakloze muzikant

TDN
© BRUZZ
27/10/2020

De inwoners van de Bockstaelwijk zijn in rouw. Patrick, een graag geziene dakloze muzikant in Laken, liet vorige week het leven op 44-jarige leeftijd. Vier jaar geleden veroverde de aimabele Patrick ieders hart. Toen een politieagent hem een gitaar cadeau gaf, bedankte hij met een serenade.

De dakloze man vertoefde vaak op het Bockstaelplein en in de Maria Christinastraat in Laken. Patrick was een geliefd figuur, zeker nadat vier jaar geleden een vertederend filmpje van hem viraal was gegaan. Op amateurbeelden was te zien hoe politieagent Yves Jeuken een nieuwe gitaar schonk aan Patrick, nadat de zijne was gestolen.

De dakloze muzikant was er het hart van in, bedankte de inspecteur uitvoerig en trakteerde hem met een spontane knieval op het bekende nummer 'Rockin in the Free World' van Neil Young. Blij als een kind trok Patrick opnieuw de straat op om opnieuw de wijk in Laken op te vrolijken met zijn muziek.

Overdosis

Afgelopen weekend meldden buurtbewoners op sociale media dat Patrick om het leven gekomen. Hij zou op straat overleden zijn aan een overdosis. "Destijds was hij van de drugs geraakt, maar ondertussen was hij alweer in dat sukkelstraatje terechtgekomen", reageert een droevige inspecteur Jeuken in de krant Het Nieuwsblad.

Op sociale media regent het innemende reacties op het plotse overlijden. "We waren allemaal gehecht geraakt aan deze mooie mens", vat Anne Crosnier de teneur goed samen. Mogelijk vindt nog een herdenkingsmoment plaats in de Bockstaelwijk. Hoe en waar dat zal plaatsvinden, is niet duidelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken , Samenleving , dakloze muzikant Patrick , inspecteur Yves Jeuken , Bockstaelplein

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni