Bozar haalt meer dan 110.000 euro op met fondsenwerving

© AM/BRUZZ
| Door de dakbrand viel een deel van de tentoonstellingen en voorstellingen weg
© AM/BRUZZ
| Door de dakbrand viel een deel van de tentoonstellingen en voorstellingen weg

Het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten Bozar heeft met haar fondsenwerving #TogetherBozar 113.939 euro opgehaald. Bozar zal het geld inzetten voor de realisatie en relance van haar artistiek programma, want door de dakbrand viel een deel van de tentoonstellingen en voorstellingen weg.

Op 18 januari brak een brand uit op het dak van Bozar. Die beschadigde het grote tentoonstellingscircuit aan de Koningsstraat en de grote concertzaal Henry Le Boeuf met het orgel. Behalve de materiƫle schade leidde de brand ook tot heel wat inkomstenverlies, bovenop de verliezen die er al waren door de coronacrisis. Snel na de brand volgden al enkele spontane giften en dus zette Bozar de fondsenwervingscampagne #TogetherBozar op.

In totaal gaven 967 donateurs samen 113.939 euro. De tickethouders die een openstaand saldo hebben en krediet hebben opgebouwd door geannuleerde voorstellingen, kunnen dat bij de start van het nieuwe muziekseizoen nog steeds omzetten naar een gift.

"Dit resultaat stelt ons in staat om onze projecten zuurstof te geven in een periode die budgettair zeer moeilijk is en om de artistieke kwaliteit te blijven bieden die ons publiek gewend is," zegt Elke Kristoffersen, hoofd Partnerschappen & Filantropie. "We willen het komend seizoen dan ook lanceren met een topprogramma. Exact 100 dagen na de brand hebben de we de grote Henry Le Boeufzaal terug in gebruik kunnen nemen, en nu kunnen we een ambitieus nieuw muziekseizoen 21-22 aankondigen", aldus nog Kristoffersen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?