Brussel verkozen tot vice-voorzitter wereldstedenorganisatie Metropolis

Pascal Smet (One.brussels), staatssecretaris voor Stedenbouw Pascal Smet (One.brussels), staatssecretaris voor Stedenbouw
© PhotoNews
| Staatssecretaris voor Stedenbouw, Pascal Smet (One.brussels) zal de positie waarnemen in de komende periode.
© PhotoNews
| Staatssecretaris voor Stedenbouw, Pascal Smet (One.brussels) zal de positie waarnemen in de komende periode.

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest werd vandaag verkozen tot Vice-Voorzitter Europa van Metropolis, de organisatie van 141 wereldsteden met meer dan één miljoen inwoners. De Chinese stad Guangzhou werd verkozen als voorzitter en zal worden opgevolgd door het Colombiaanse Bogota.

Staatssecretaris Pascal Smet (One.brussels- sp.a), die de kandidatuur voorbereidde, vindt de rol die het Brusselse Gewest tussen 2021 en 2023 zal opnemen terecht: “Als thuisbasis van vele Europese en internationale instellingen en als één van de meest internationale steden ter wereld is Brussel een echte kosmopolitische metropool.”

Naast vice-voorzitter werd Brussel ook herverkozen als penningmeester van Metropolis, vertegenwoordigd door Jean-Luc Vanraes. "Door de bevoorrechte toegang die Brussel binnen de Europese Unie en meer bepaald binnen het Europees Comité van de Regio’s zal Metropolis via Brussel beter kunnen wegen op de beleidsagenda”, zegt Vanraes.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?