Brusselse ambtenaren protesteren: 'Laagste lonen van heel België'

JP
© Belga - BRUZZ
10/06/2021
Updated: 10/06/2021 17.43u

Het gemeenschappelijk vakbondsfront heeft donderdag op het Rogierplein geprotesteerd voor een herwaardering van de barema's van de lokale ambtenaren in Brussel. Tijdens de actie voerden de vakbondsleden een toneeltje op met de regeringsleiders en beloften die niet worden waargemaakt.

Eind 2020 bereikten het gemeenschappelijk vakbondsfront van de lokale besturen van het Brussels gewest een akkoord met de Brusselse regering over de herinvestering van 150 miljoen euro. Die zou volgens de vakbonden volledig naar de baremaverhoging vloeien. Uit de onderhandelingen die in Comité C worden gevoerd, neemt dat voornemen nu een andere wending. Midden mei stelde de regering voor om de middelen ook aan te wenden voor maaltijdcheques en de tweede pensioenpijler van contractuele ambtenaren. Dat zint de vakbonden niet.

Op het Rogierplein namen drie vakbondsleden de rol op zich om met een foto van minister-president Rudi Vervoort (PS) en bevoegde ministers Bernard Clerfayt (DéFI) en Alain Maron (Ecolo) een toneeltje op te voeren. Telkens kwamen er loze beloften uit de mond van de politici, terwijl de vakbondsleden net hun situatie aanklaagden.

Het gemeenschappelijk vakbondsfront stelt dat ze momenteel erg ver verwijderd zijn van een voorstel waarbij de financiering enkel en alleen dient voor de baremaverhoging. Mogelijk dreigen er in juni en september nog meer acties indien de Brusselse regeringsleiders aan hun voorstel vasthouden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni