Brusselse gemeenschapscentra omgedoopt tot N22

© N22
| De Brusselse gemeenschapscentra heten nu N22.

De Nederlandstalige gemeenschapscentra in Brussel noemen zich voortaan N22 en presenteren ook een gezamenlijke cursusbrochure. Begin 2019 volgt een geheel nieuwe website.

Niet te verwarren met de autoroute N22 – op de Leopold III-laan – , bestaat er nu ook het netwerk N22. Tot voor kort nog gekend als Cultuurcentrum Brussel, brengt het alle 22 Nederlandstalige gemeenschapscentra in Brussel samen.

De bestaande website draagt al de nieuwe naam, maar krijgt begin volgend jaar ook een hele make-over. De site wordt drietalig Nederlands, Frans en Engels. Via die website kan je ook inschrijven voor activiteiten in alle 22 gemeenschapscentra. Om de lancering kleur te geven, zet de koepel 22 vertrouwde gezichten uit de verschillende centra in de verf.

Caleidoscopisch cursusaanbod

Voor komend najaar heeft N22 ook een gezamenlijke brochure uitgebracht, digitaal en sinds vandaag ook op papier. Die kan je terugvinden in de gemeenschapscentra zelf, de Brusselse bibliotheken en Muntpunt. Het caleidoscopische aanbod gaat van babymassage over brei-kaffees tot bierbrouwen.

“Gemeenschapscentra zijn cruciale plekken voor ontmoeting in onze grootstad. We investeren sterk in de infrastructuur en het personeel van de centra. Met de nieuwe naam willen we de meerwaarde en de herkenbaarheid van het netwerk in de verf zetten,” zegt Brussels minister Pascal Smet in een persbericht.

Renovaties

N22-verantwoordelijke Frank Van Dessel kijkt al vooruit naar de komende renovaties. “Na de opening van GC Het Huys in Ukkel en GC Nohva in Neder-over-Heembeek in 2018 openen we in 2019 twee vernieuwde centra.”

“De deuren van een gloednieuw GC De Rinck in Anderlecht gaan weer open, net zoals bij het uitgebreide GC De Zeyp in Ganshoren. Volgend jaar beginnen we met de werken aan GC Elzenhof in Elsene en GC De Vaartkapoen in Molenbeek.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?