1752 cultuur Nova 20

| Een protest voor Cinema Nova in mei.

Brusselse regering belooft steun voor cultuursector

SD
© BRUZZ
23/12/2021

De Brusselse regering belooft opnieuw financiële steun te geven aan werknemers in de cultuursector na de nieuwe beslissingen van het Overlegcomité. Dat werd vandaag besloten in een principeakkoord, zegt Pauline Lorbat, woordvoerder van Brussels minister van Werk Bernard Clerfayt (Défi).

Het Overlegcomité heeft woensdag beslist dat de cultuursector (theaters, concertzalen en bioscopen) opnieuw op slot moet. Om een deel van het inkomensverlies te compenseren wil het Brussels Gewest voor de vierde keer steun verlenen. Dat werd donderdag binnen de regering in een principeakkoord besloten. De voorwaarden van de steun zullen besproken worden op de eerste ministerraad van januari, klinkt het bij het kabinet van minister Clerfayt.

Noodzakelijke steun

"Deze premie is geen eindejaarsgeschenk,” zegt minister Bernard Clerfayt. “Het is legitieme en noodzakelijke steun voor een sector die aanzienlijk getroffen wordt door de coronacrisis. Het is immers duidelijk dat de cultuurwerkers tot de grootste slachtoffers van deze crisis behoren. Ze lijken de aanpassingsvariabele te zijn voor de preventieve maatregelen van het Overlegcomité. Ik heb dus gevraagd om hen vanaf 2022 opnieuw te helpen met steun.”

In september werd binnen een derde steunpakket al een totaalbedrag van 3.690.000 euro verdeeld onder 1.704 Brusselaars actief in de culturele sector. 603 Brusselaars ontvingen de premie van 3.000 euro, 306 die van 2.250 euro en 795 die van 1.500 euro. Het totale budget bedraagt 3.690.000 euro.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni