Brusselse regering wil studentenleven promoten met website en app

© HELB

Er komen een drietalige website en een app over het studentenleven in Brussel. Dat staat in het vijfjarig actieplan van de cel 'Studentenleven', dat donderdag door de ministerraad werd goedgekeurd. Daarnaast moeten promotiecampagnes in het gewest en het buitenland Brussel aanprijzen als studentenstad. Er komen ook meer plaatsen in de stad waar de studenten rustig kunnen studeren.

Brussel is de grootste studentenstad van België. Meer dan 100.000 studenten volgen hier hoger onderwijs. Samen nemen ze ongeveer 25.000 studentenjobs voor hun rekening. Maar dat kan nog beter volgens de Brusselse regering. Daarom werd in september 2018 de cel 'Studentenleven' opgericht.

In de cel ‘Studentenleven’ zetelen vertegenwoordigers van het Franstalig en Nederlandstalig hoger onderwijs, de Nederlandstalige servicedesk voor studenten in Brussel Brik, en het Platforme logement étudiant perspective.brussels. De cel moet de studenten informeren over het dagelijks leven in Brussel en Brussel promoten als studentenstad, zowel bij de huidige als de toekomstige studenten in binnen- en buitenland.

Daarnaast staat de cel ook in voor het bevorderen van het aanbod voor studenten. Tot slot heeft de cel de taak om de studenten bewust te maken van het belang van gezonde en lokale voeding en van zachte mobiliteit. Ook staat de cel in voor contacten van de studenten met de arbeidsmarkt.

Het vijfjarig actieplan van de cel voorziet onder meer in de oprichting van een drietalige - Nederlands, Frans en Engels - website over het studentenleven met alle nodige informatie. Daarnaast wordt ook een mobiele applicatie uitgewerkt en komen er promotiecampagnes zowel in het Gewest als in het buitenland. Voorts wordt werk gemaakt van meer plaatsen in de stad waar de studenten rustig kunnen studeren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?