Brusselse ziekenhuizen, zoals het Sint-Pietersziekenhuis, bereiden zich voor op de besmettingspiek door het coronavirus.  De ziekte covid-19 wordt veroorzaakt door het virus SARS-CoV-2.

Brusselse reservelijst voor zorgpersoneel telt 600 vrijwilligers

© BRUZZ
25/03/2020
Updated: 25/03/2020 15.15u

Nog geen vijf dagen na de eerste oproep van Iriscare hebben meer dan 600 vrijwilligers zich ingeschreven op de reservelijst van medisch personeel voor het Brussels Gewest.

De oproep richt zich specifiek tot vrijwilligers met medische ervaring zoals studenten geneeskunde, verpleegkundigen of artsen die op pensioen zijn maar nog een handje kunnen helpen. Sinds donderdag 19 maart kunnen zij zich via een online formulier op het Brussels solidariteitsplatform van Iriscare inschrijven op de reservelijst.

Momenteel is er nog geen tekort in de Brusselse zorginstellingen, maar met het stijgend aantal positieve gevallen van Covid-19 zal de druk op de ziekenhuizen de komende dagen en weken steeds groter worden. In ons land zijn er momenteel 1.859 patiënten gehospitaliseerd, waarvan er 381 op intensieve zorgen liggen. Er overleden ook al 122 Belgen aan het coronavirus, van wie 45 Brusselaars.

De oproep wordt mee gedragen door de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) en de Franse Gemeenschapscommissie (Cocof). De vrijwilligers die zich inschrijven op de reservelijst worden ook ingezet in de door de GGC of de Cocof erkende zorginstellingen die versterking nodig hebben. Dankzij de reservelijst zullen deze zorginstellingen rechtstreeks kunnen contact opnemen met de ingeschreven personen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , iriscare , vrijwilligers zorgpersoneel , coronavirus , coronacrisis , solidairiteit coronacrisis , vrijwilligers coronacrisis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni