Brusselse vaccinprimeur voor woonzorgcentrum in Sint-Pieters-Woluwe

Woonzorgcentrum Notre-Dame de Stockel.
Updated: 22-12-2020 - 16:09

Notre-Dame de Stockel in Sint-Pieters-Woluwe is het eerste woonzorgcentrum waar zal gevaccineerd worden in Brussel. De campagne start op maandag 28 december. Tegen eind januari zijn alle rusthuizen normaal aan de beurt geweest.

De eerste Belgische vaccins worden maandag vanaf 11 uur toegediend, in woonzorgcentra in de drie gewesten. Voor Brussel gaat het om Notre-Dame de Stockel in de Baron Albert d’Huartlaan in Sint-Pieters-Woluwe. Brussels gezondheidsminister Alain Maron (Ecolo) zal aanwezig zijn bij de aftrap.

In Vlaanderen krijgt een woonzorgcentrum in Puurs, waar het vaccin ook wordt geproduceerd, de primeur. De eerste gelukkige daar wordt Jos Hermans, een 96-jarige bewoner van het woonzorgcentrum Sint-Pieters in Puurs.

In Wallonië gaan de eerste vaccins naar een Bergens woonzorgcentrum.

Praktisch

De keuze in Brussel viel dus op het woonzorgcentrum in Sint-Pieters-Woluwe. "We hebben dit rusthuis vooral gekozen om praktische redenen," legt Sven Heyndrickx, woordvoerder van de GGC-administratie Iriscare uit. "Het rusthuis had vorige week al meegedaan aan een repetitie en er zijn op dit moment ook geen besmettingen. Het heeft geen zin om nu een rusthuis uit te kiezen waar veel recente gevallen waren, dan zouden we nog een tweede keer moeten langskomen."

Of alle rusthuisbewoners zullen gevaccineerd worden is nog niet duidelijk. "De mensen in kwestie moeten akkoord zijn en we willen ook de mening van hun arts horen," legt directrice Pascale De Koster uit. Welke bewoner als eerste een prik krijgt, is nog niet beslist.

De bedoeling is om vaccins te verdelen in alle Brusselse rusthuizen tegen eind januari.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?