De hoofdzetel van Proximus in Brussel
© PhotoNews | De hoofdzetel van Proximus in Brussel.

BRUZZ tv stijgt naar plaats 15 bij Proximus

TG
© BRUZZ
17/07/2019

BRUZZ tv stijgt naar plaats 15 in de zendernummering van Proximus. Door een recente beslissing van het bedrijf was de tv-zender naar plaats 176 gedegradeerd. Ook andere regionale zenders zoals het Franstalige BX1 waren daar het slachtoffer van. Na een storm van protest trekt Proximus de situatie recht.

Telecombedrijf Proximus kreeg begin juni felle kritiek voor de nieuwe nummering van tv-zenders in Brussel. Grote Nederlandstalige zenders zakten naar het blok vanaf 250 en ook de regionale tv-zenders deelden in de klappen. BRUZZ zakte daardoor weg naar de amper vindbare plaats 176. De Franstalige Brusselse zender BX1 moest het doen met nummer 160.

Het leidde tot verontwaardiging bij de tv-zenders zelf en ook de politiek moeide zich in de kwestie. BX1 overwoog juridische stappen omdat het vreesde voor lagere kijkcijfers en Fadila Laanan (minister-president Cocof, PS) vroeg Proximus om uitleg. Onze redactie ontving heel wat verontwaardigde reacties van lezers die de ongunstige plek voor de Nederlandstalige zenders niet pikten.

Proximus plooit

Proximus trok snel z'n staart in en geeft Brusselse klanten voortaan twee opties, een lijst waarbij de Nederlandstalige zenders eerst komen en een andere waar de Franstalige zenders eerst staan. Voor de regionale zenders veranderde er toen niets.

Woensdag kondigde het telecombedrijf aan dat ook de regionale zenders stijgen. Je vindt BRUZZ tv voortaan op 15 bij Proximus, BX1 op 10. De zendernummering geldt ongeacht de taalgroep. Nederlandstaligen én Franstaligen zullen beide regionale zenders dus in de top-15 terugvinden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, proximus, tv, BRUZZ, zendernummering, BX1

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie