CDH Schaarbeek wil gemeenteblad vernieuwen

Een oud nummer van Schaarbeek Info.

De lokale afdeling van CDH vraagt dat het gemeenteblad Schaarbeek Info hervormd wordt. "De folder moet aantrekkelijker worden en politiek neutraler", stelt gemeenteraadslid Cédric Mahieu in de krant La Capitale.

De eis van Mahieu komt er, nadat Bernard Clerfayt beboet werd omdat hij in volle verkiezingscampagne drie foto's van zichzelf liet publiceren in het gemeenteblad. De redactionele keuzes van Schaarbeek Info worden door CDH aan de kaak gesteld.

"De grafische vormgeving mag aantrekkelijker, de politieke neutraliteit in artikelen en foto's moet beter. De informatie in onze folder moet objectief en neutraal zijn", stelt Mahieu, die de klacht tegen Clerfayt neerlegde.

Om dat te bewerkstelligen, vraagt Mahieu de ontbinding van de vzw Schaerbeek Information. "Die vzw dient tot niets, want komt ook nooit samen. In ruil moet er een werkgroep komen die kan brainstrormen over een vernieuwing van het gemeenteblad. "

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?