| Arrestaties aan de Beurs

Close: '1.700 arrestaties rond centrale lanen en Hallepoort'

KVDP
© BRUZZ
09/10/2019

Sinds het begin van dit jaar heeft de Brusselse politie 1.700 arrestaties uitgevoerd aan Lemonnier, Anneessens, de Beurs, de Alhambrawijk en de Hallepoort. Dat heeft burgemeester van de Stad Brussel Philippe Close (PS) gezegd tijdens de gemeenteraad.

De voorbije weken stond de voetgangerszone in het middelpunt van de belangstelling na een VTM-reportage over de overlast en criminaliteit in de wijk rond de Beurs. Daarover klagen ook de cafébazen in de buurt.

MR-gemeenteraadslid Clémentine Barzin stelde er een vraag over tijdens de laatste gemeenteraad van de Stad Brussel. "We hebben de politieaanwezigheid versterkt en sinds het begin van dit jaar heeft de politie er al 1.700 arrestaties uitgevoerd", zei burgemeester Philippe Close (PS) daar over.

"Die arrestaties vonden plaats in de buurt rond de Beurs, Anneessens en Lemonnier, maar ook in de Alhambrawijk en rond de Hallepoort", verduidelijkt zijn woordvoerster Maïté Van Rampelbergh. Meer details over die cijfers geeft het kabinet van de burgemeester niet. Ook de politie zelf geeft hier geen commentaar op.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , voetgangerszone , beurs , Anneessens , Lemonnier , Hallepoort , arrestaties , Overlast , Philippe Close

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni