Coronavirus: vierde dode, in Brussel vijf nieuwe besmettingen

© PhotoNews
| Mensen dragen mondmaskers uit vrees voor besmettingmet het coronavirus (Covid-19) in Brussel-centrum.
Updated: 14-03-2020 - 17:43

Er zijn 133 nieuwe besmettingen in ons land, waarvan vijf in Brussel. In totaal staat het aantal besmettingen nu op 689. Er zijn in totaal 4 doden in ons land, het gaat om personen van 73, 80, 86 en 90 jaar oud. De bevestigde gevallen komen vooral voor in het actieve deel van de bevolking, tussen 30 en 60 jaar.

De verschillende laboratoria in ons land hebben vrijdag 1.739 stalen getest op het coronavirus, waarvan er 133 positief bleken voor Covid-19. Van die patiënten wonen er 118 in Vlaanderen, 6 in Wallonië en 5 in Brussel. Dat is zaterdagochtend aangekondigd op een persconferentie.

Op dit moment zijn 97 mensen gehospitaliseerd, van wie er 24 op intensieve zorgen liggen en 22 worden beademd. In totaal zijn al 10.500 stalen in België getest op het coronavirus, waarvan er dus 689 positief hebben getest. Het reële aantal zieken ligt wellicht hoger: niet alle personen met symptomen worden getest.

Overlijden

Er is dus een toename van het aantal gevallen, die naar verwachting de komende dagen verder zal blijven aanhouden. De FOD Volksgezondheid herinnert aan het belang van thuisisolatie van zodra u ziek bent (koorts, hoesten, ademhalingsproblemen,…) en rechtstreeks telefonisch contact op te nemen met uw arts. Zo helpt iedereen de voortgang van de epidemie te vertragen en de meest kwetsbaren onder ons te beschermen.

Er is ook opnieuw een coronapatiënt overleden in ons land. Dat melden interfederaal woordvoerders Steven Van Gucht en Emmanuel André. Het gaat om een tachtiger. Wanneer de patiënt precies is overleden, is niet duidelijk. Ook over de plaats van overlijden of de identiteit van het slachtoffer wordt niet gecommuniceerd uit respect voor de privacy van de overledene en de familie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?