Dagdiscofeest van Brusselse studentenclub loopt uit de hand

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 12 februari 2020

De politie van de zone Brussel-Hoofdstad/Elsene heeft maandagavond een uit de hand gelopen studentenfeest in muziekclub Bazaar in de Marollen stilgelegd. De agenten gebruikten daarbij pepperspray, omdat ze door de "zwaar beschonken studenten" met glazen flessen werden bekogeld.

Dat melden VRT en Het Nieuwsblad en het nieuws wordt woensdag bevestigd door de Brusselse politie.

Voor de studenten van vereniging Bruxellas is de 'Jeneverpullinge' een jaarlijkse hoogmis van muziek, drank en vriendschap om het tweede semester in te zetten. Maandag begonnen de feestgangers er al aan om 14.30 uur in muziekzaal Bazaar, gelegen in een klein straatje tussen de Hoog- en Blaesstraat. Maar de dagdisco liep wat uit de hand.

Honderden jeneverflessen

Rond 19.00 uur nam de zaaluitbater zelf meermaals contact op met de Brusselse politie, omdat het feestje helemaal uit de hand liep. Veiligheidsagenten gooiden dronken studenten buiten en lieten hen niet meer binnen. De misnoegde studiebollen grepen op hun beurt naar lege jeneverflessen en gooiden die naar de security.

"Ter plekke hadden onze agenten contact met de organisator, die besliste het feest stop te zetten", licht Ilse Van de Keere, woordvoerster van de Brusselse politie, toe. Toen de politie binnenviel, stonden buiten de zaal nog zo'n 250 studenten klaar om het feest voort te zetten. Toen hen meegedeeld werd dat de dagdisco gestaakt moest worden, gingen de poppetjes aan het dansen.

Overlast van dronken studenten

"Opnieuw werd met glazen flessen gegooid, ditmaal naar de agenten. Er kwam ook wat duw- en trekwerk aan te pas", aldus Van de Keere. Er zou ook pepperspray gebruikt zijn geweest. In de zaal zelf waren nog zo'n 150 mensen aanwezig. Ook die moesten vertrekken.

De politie werd de hele avond nog opgebeld door buurtbewoners die hun beklag deden over de zwaar beschonken studenten. "Ook onze agenten hebben verschillende ziekenwagens laten komen, omdat ze zich zorgen maakten over de toestand van een aantal feestvierders. Blijkbaar waren er enkele honderden flessen jenever besteld voor dit feest", zegt Van de Keere.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?