Dakloze asielzoekers aan kanaal moeten kampvuur doven ondanks vrieskou

KVDP
© BRUZZ
01/03/2023

De asielzoekers die in het tentenkamp langs de Koolmijnenkaai in Molenbeek wonen, warmen zich ’s avonds op met vuurtjes die ze op het voetpad stoken. Dinsdagavond kregen ze bezoek van de politie, die hen het bevel gaf om het vuur te doven.

Net als de voorbije nachten is het kwik ook in de nacht van dinsdag op woensdag onder nul gezakt. De asielzoekers in het tentenkamp aan het kanaal stoken ’s avonds al enkele dagen kampvuurtjes op de brug ter hoogte van Klein Kasteeltje en tussen de tentjes op het voetpad aan de Koolmijnenkaai om zich warm te houden.

Dinsdagavond kregen ze rond 21 uur bezoek van de politiezone Brussel-West. “Jullie zijn hier op het grondgebied van Molenbeek en dit kan hier niet,” kregen de asielzoekers te horen van de agenten. Die gaven het bevel om het vuur te doven, maar daar kwam protest op. “Ik heb al drie dagen zo goed als niet gegeten en het is bitterkoud,” riep een van de bewoners van het tentenkamp.

De brandweer kwam ter plaatse, maar dat bleek uiteindelijk niet nodig te zijn. De asielzoekers hebben het vuur voor 22 uur zelf gedoofd. Hoeveel mensen in het tentenkamp verblijven is onduidelijk. Vrijwilligers zouden de bewoners dinsdagavond tellen, maar dat ging niet door. Volgens Artsen Zonder Grenzen telt het kamp ongeveer tweehonderd bewoners.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni