Dakloze lanceert petitie: 'Stel leegstaande gebouwen ter beschikking van daklozen'

© KVDP/BRUZZ
| Dominique (59), voor het Centraal Station

Een dakloze man hoopt 1.000 handtekeningen te verzamelen, zodat hij in het Brussels Parlement gehoord kan worden. "Misschien kunnen we zo bijdragen tot het begin van een oplossing."

De bijna zestigjarige Dominique is al negen maanden dakloos en slaapt in de omgeving van het Centraal Station. Hij is een van de meer dan vierduizend dak- en thuislozen in het gewest. "Ik droom dat dit gaat veranderen", schrijft Dominique in de inleiding van een petitie die hij eerder deze maand lanceerde.

"Ik zit op mijn huis, een koffer met al mijn bezittingen, terwijl ik dagdroom over de leegstaande toren verderop. Daar zou men duizenden daklozen in kunnen huisvesten", gaat Dominique verder. Dat er veel leegstand is, belichtte vzw Toestand al in een campagne, onder de noemer 'Leegbeek, de twintigste gemeente.' Volgens Toestand is er in totaal 6,78 miljoen vierkante meter leegstand in het gewest.

Er is genoeg plaats om de meer dan vierduizend daklozen te huisvesten, aldus Dominique. Met zijn petitie hoopt hij minstens duizend handtekeningen te verzamelen van Brusselaars. In dat geval kan hij gehoord worden in Het Brussels Parlement.

"Hopelijk kunnen we zo bijdragen aan het begin van een oplossing", aldus Dominique. "Jullie kunnen denken dat ik een eenzame dromer ben, maar ik ben niet alleen." Zijn petitie werd intussen meer dan 400 keer ondertekend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?