Dakloze man kampeert al elf nachten voor het gemeentehuis van Elsene

© Syndicat des immenses / Facebook
| Frank, voor het gemeentehuis van Elsene.

Een dakloze man kampeert al elf nachten voor het gemeentehuis van Elsene. Op die manier wil hij zijn leefloon verzekeren, dat dreigt te worden stopgezet omdat hij zijn link met de gemeente niet kan bewijzen.

Sinds 1 augustus slaapt vijftiger Frank Laeremans voor het stadhuis van Elsene, aan het Fernand Cocqplein. Eind juli dreigde hij zijn leefloon van het OCMW te verliezen. "Ik ben ervan beschuldigd dat ik niet zichtbaar genoeg ben op het grondgebied van de stad, dus ik maak mezelf ultra-zichtbaar," zegt de man aan de krant La Capitale.

Frank heeft geen vast adres en heeft familie in het buitenland. Eind juli kreeg hij van zijn sociaal assistent te horen dat het OCMW van plan was om zijn leefloon op te zeggen, bevestigt OCMW-voorzitter Hassan Chegdani aan BRUZZ. "Op dit moment is er nog geen beslissing gemaakt, maar dinsdag wordt de man gehoord."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?