Definitief: geen zomerbar in Dudenpark in 2020

© Biovrac
| Bar Emile in het Dudenpark

Het Dudenpark krijgt aankomende zomer geen guinguette of zomerbar zoals de voorbije jaren. Nadat eerder een nieuwe vergunning geweigerd werd voor 'Bar Emile, strooien nu werken in het park roet in het eten.

Dat bericht La Capitale en wordt aan BRUZZ bevestigd door Brussel Leefmilieu: “Het is inderdaad zo dat de werken die in de zomer van 2019 werden uitgevoerd nog niet afgelopen zijn,” zegt woordvoerster Julie Hairson aan Bruzz, “maar normaal gezien zal het Dudenpark opnieuw een bar krijgen in 2021”.

Of die opnieuw zal worden uitgebaat door Biovrac, een bio-winkel uit Ukkel, is verre van zeker. Op het einde van afgelopen zomer werd al duidelijk dat de licentie van de uitbaters niet zou worden verlengd. Tijdens een routinecontrole van de Directie van het Cultureel Erfgoed stelden rapporteurs vast dat de zomerbar enkele gemaakte afspraken niet naleefde.

Nieuwe afspraken

Zo mochten er geen bevestigingspinnen gebruikt worden om de structuren vast te maken, wat wel gebeurde. Ook waren de tafels en banken te groot. Het afval- en stockbeheer had bovendien een negatieve impact op de site.

“Daar kunnen we nu niet op reageren,” aldus Brussel Leefmilieu, “maar het was sowieso het geval dat alle licenties met de uitbaters van de zomerbars dit jaar afliepen”. Daarom publiceerde Brussel Leefmilieu eerder deze week al een nieuwe oproep voor de andere bars.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?