Leefmilieu Brussel zoekt uitbater voor zeven zomerbars

© Saskia Vanderstichele
| Guinguette Parc de Forest

De zomer is nog veraf, maar Leefmilieu Brussel gaat nu al op zoek naar een uitbater voor zeven zomerbars. De nieuwe exploitant zal de zomerbars van de zomer van 2020 tot en met 2023 mogen uitbaten.

In de zomer van 2017 lanceerde Leefmilieu Brussel vijf zomerbars. Daar kwamen er in 2019 nog twee bij. Nu de concessie voor die zomerbars is afgelopen, moet Leefmilieu Brussel een nieuwe uitbater vinden. Daarvoor lanceerde het agentschap begin deze week een oproep.

Het gaat om de zomerbars in het Jubelpark, het Koning Boudewijnpark, Ter Kameren, Georges-Henri, Laken, Rood-Klooster en het Goede Herderpark. De uitbating voor deze zomerbars of "guinguettes" zal worden toegewezen aan één concessiehouder.

De bedoeling daarvan is om de zomerbars op een duurzame manier te verankeren in de parken waarin ze zich bevinden. "Het concept is intussen rijp geworden", zegt Renaud Tondeur van Leefmilieu Brussel aan Le Soir. "We willen dat de nieuwe concessiehouder de zomerbars aanpast aan hun omgeving."

'Milieuvriendelijk'

"We willen zomerbars die populair en toegankelijk zijn voor de meerderheid van de Brusselaars", gaat Tondeur verder. Om geselecteerd te worden voor de concessie zullen kandidaten rekening moeten houden met afvalvermindering "en elk ander initiatief dat bijdraagt tot een milieuvriendelijke uitbating van de concessie."

Bovendien moeten kandidaten over het Good Food-label beschikken om kans te maken. De concessie zal van de zomer van 2020 tot de zomer van 2023 lopen. Voor de zeven kiosken zal de nieuwe uitbater 12.500 euro huur per maand moeten neertellen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?