© Facebook Bibliotheek Sint-Agatha-Berchem | Ook de ambassadrice van Roemenië was op zaterdag van de partij in de bibliotheek van Sint-Agatha-Berchem

Drie Brusselse bibliotheken lanceren feestelijk hun Roemeense collectie

EDB
© BRUZZ
30/11/2019

Op zaterdag lanceren de Bibliotheek Laken, de Bibliotheek Jette en de Bibliotheek Sint-Agatha-Berchem feestelijk hun kersverse Roemeense collectie. “Brusselse diversiteit? Ook in de Brusselse bibliotheekrekken.”

“De Roemenen vormen de snelst groeiende gemeenschap in Brussel,” laat Hugo De Vreese, bibliothecaris in de bibliotheek van Sint-Agatha-Berchem, via een persbericht weten. “Bovendien staat Roemenië centraal op Europalia met onder meer werk van de Roemeense beeldhouwer Brancusi in Bozar. Een ideaal moment dus om een Roemeense collectie op te starten in de bibliotheken,” klinkt het.

Om die collectie feestelijk in te zetten, worden op zaterdag allerlei activiteiten georganiseerd in de bibliotheken. Zo zijn er voorleessessies in het Roemeens, zijn er optredens te bewonderen en kunnen liefhebbers proeven van Roemeense delicatessen. “Brusselse diversiteit? Ook in de Brusselse bibliotheekrekken,” aldus De Vreese.

Naast de bibliotheken van Laken, Jette en Sint-Agatha-Berchem zal ook de bibliotheek van Anderlecht een anderstalige, Roemeense collectie aanbieden van zodra de renovatiewerken daar afgelopen zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Brussel-Stad, Jette, Laken, Sint-Agatha-Berchem, Samenleving, Roemenen, bibliotheek, europalia romania

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie