Driejarig coronaslachtoffer kwam uit Brussel en had spierziekte

© Photonews

Het kind van drie dat deze week overleed en besmet was met het coronavirus kwam uit Brussel. De vader getuigt in La Capitale dat zijn dochter vooral aan een spierziekte overleed, met het coronavirus als bijkomende factor.

Het meisje overleed maandag in Saint-Luc in Sint-Lambrechts-Woluwe en werd woensdag begraven op het multiconfessioneel kerkhof van Schaarbeek volgens de islamitische traditie.

In La Capitale getuigt de vader hoe hijzelf het virus binnenbracht zonder het te beseffen. Hij vertelt er hoe hij eerder dit jaar al eens besmet raakte met duidelijke symptomen, maar het virus deze keer niet herkende. Ook de moeder van het kind testte positief.

'Coronavirus doodde haar niet'

De vader legt ook uit dat zijn dochtertje aan een zware spierziekte leed: SMA of spinale spieratrofie. “Ze sprak niet, at niet en werd via een sonde gevoed. Het coronavirus heeft haar begeleid, maar niet gedood. Het coronavirus is gevaarlijk voor risicopatiënten, maar wie in goede gezondheid is kan het overwinnen.”

Eerder deze maand overleed een 18-jarig Brussels meisje dat het coronavirus opliep. Ook toen waren er onderliggende gezondheidsproblemen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?