Ecologisch verantwoorde wagenvloot voor Etterbeek

© PhotoNews
| Lage Emissiezone in Brussel.

De afgelopen maanden is de gemeente Etterbeek begonnen met het vervangen van hun meest vervuilende grote voertuigen. De bedoeling is om zo snel mogelijk te voldoen aan de lage-emissiezone die in het begin van 2018 van start ging.

Om aan de nieuwe regelgeving te voldoen heeft de gemeente reeds een schoolbus, een minibus, vier vrachtwagens en een bestelwagen aangekocht die voldoen aan de meest recente emissienormen. Dat bericht La Capitale.

"Niet alleen stoten de nieuwe wagens minder schadelijke deeltjes uit, ze verlagen ook het aantal kilometers," vertelt de gemeente aan La Capitale. Het is de bedoeling om uiteindelijk de hele wagenvloot van de gemeente te vervangen door meer ecologische voertuigen.

De lage-emissiezone is niet enkel van toepassing op individuen, maar ook op de overheid, ook al bestaan er uitzonderingen. De gemeente is nu begonnen met de vervanging van de niet-toegestane voertuigen en zal verdere vervangingen doorvoeren op basis van de leeftijd van de wagens en de noden van de gemeentediensten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?