Eén jaar na overlijden Adil: familie vraagt bijkomend onderzoek

EDB, KVDP
© BRUZZ - Belga
09/04/2021

Een jaar na het tragische overlijden van de jonge Adil in Anderlecht laat de familie van het slachtoffer weten voorlopig geen evenement ter herdenking te organiseren, maar de dag door te willen brengen in familieverband. Ondertussen meldt de Brusselse raadkamer zich op 20 april te zullen buigen over het dossier rond het overlijden. De familie is duidelijk: “Wij zullen bijkomend onderzoek vragen.”

Op zaterdag 10 april is het precies één jaar geleden dat de 19-jarige Adil om het leven kwam na een botsing met een politiewagen tijdens een achtervolging. Via Instagram laat de familie van de jongen weten dat ze gehoopt hadden een evenement te organiseren ter herdenking van Adil, maar dat dit om verschillende redenen niet plaats zal vinden.

“We hebben beslist om dit project op dit moment niet te laten doorgaan,” klinkt het. “We willen die dag doorbrengen met familie. Wij bedanken jullie oprecht voor jullie steun en gedachten.”

Het eenjarige overlijden van Adil passeert evenwel niet ongezien. In Kuregem en andere wijken in Anderlecht verschenen recent opnieuw graffiti en affiches ter herdenking van de jongen. "We vergeten niet," klinkt het. (lees verder onder de galerij)

Raadkamer

Op vrijdag laat de Brusselse raadkamer bovendien weten zich op 20 april te zullen buigen over het dossier rond het overlijden van Adil.

Het Brusselse parket kondigde in november al aan dat het de buitenvervolgingstelling zou vragen voor de agenten die bij het ongeval betrokken waren. In een brief kondigt de familie van Adil op vrijdag aan dat ze bijkomend onderzoek zal vragen.

"Wij hebben intussen het dossier en de camerabeelden kunnen bekijken", zegt de familie van Adil. "Daaruit blijkt dat er nog veel vragen overblijven en dat het parket een aantal belangrijke zaken niet in overweging heeft genomen. We gaan dan ook bijkomend onderzoek vragen. Een proces is de enige manier om volledig licht te werpen op de omstandigheden van zijn overlijden en de verantwoordelijkheid van de politie."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni