Een op vijf Brusselaars heeft geen tuin of balkon

© Sakia Vanderstichele

21 procent van de Brusselaars heeft geen eigen tuin of balkon. Dat blijkt uit een bevraging bij 2.238 respondenten door onderzoeksbureau ‘Dedicated’ op vraag van Brussels minister van Milieu Alain Maron (Ecolo).

Dat het voor de ene Brusselaar al moeilijker is om de coronalockdown door te komen dan de andere, blijkt nu ook uit de bevraging van ‘Dedicated’ in juli dit jaar. Die resultaten verschenen in La Dernière Heure. De opiniepeiling wil achterhalen hoe Brusselaars staan tegenover de veerkracht van hun stad in tijden van de gezondheidscrisis.

Op de vraag hoeveel Brusselaars toegang hebben tot een tuin of balkon aan hun woning, blijkt dat dat bij 21 procent niet het geval is. Van de bevraagden heeft 38 procent wel een terras en 33 procent heeft een tuin, maar daarbij gaat het in 5 procent van de gevallen om een gemeenschappelijke tuin.

Het percentage van Brusselaars die geen tuin of terras hebben was lager in gemeenten Anderlecht, Molenbeek, Vorst, Schaarbeek, Etterbeek, Elsene, Sint-Gillis en Sint-Joost.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?