eindejaar 2021

Elfi Thoelen blikt terug op 2021

© BRUZZ

Tradities zijn er om in ere te houden, zelfs in tijden van corona. En dus leggen we onze BRUZZ-medewerkers een aantal eindejaarsvragen voor. Vandaag: Elfi Thoelen, coördinator video & digital content.

De favorieten van Elfi

 • FILM: The Courier met Benedict Cumberbatch. Over een onopvallende zakenman die spion wordt voor de CIA en MI-6 tijdens de Koude Oorlog. Beklijvend van de eerste tot de laatste seconde.
 • THEATER: Strikt genomen nog in 2020 gezien, maar hey, in een pandemie worden de maanden al eens flou: POZ! in de Beursschouwburg. Matteo Sedda danst het hiv-taboe van zich af en neemt zijn publiek mee op een hypnotiserende trip. Dat het de eerste keer weer in een zaal was na de lockdown, zorgde voor zoveel kippenvel dat dit optreden in 2021 nog is blijven hangen.
 • MUZIEK: Tim Van Medegael die met het Brussels Philharmonic de supportersliederen van Union en RWDM omtoverde tot prachtige symfonieën. Elke keer opnieuw tranen in de ogen. Ne me demande pas pourquoi, l’amour ne s’explique pas. Volgend jaar live in het Dudenpark wanneer Union kampioen speelt?
 • RESTAURANT: Kif Kif, Walkin’ Thai, Maki Maki, My Tannour en al die andere toppers die er mee voor zorgen dat Flagey dé beste werkplek van Brussel en omstreken is.

Elfi blikt terug en vooruit

 • Wie is voor jou de Brusselaar van het jaar?
  Iedere Brusselaar die ondanks het welbekende coronazwaard van Damocles er het beste van maakt, die kiest voor grijs boven zwart of wit, die zijn eigen problemen nog steeds weet te relativeren en die anderen op de eerste plaats zet in plaats van zichzelf. Dat die Brusselaars ook in 2022 in de meerderheid mogen blijven. Mijn respect heb je alvast.
 • Wat heeft je kwaad gemaakt in 2021?
  Dat ik als voetganger in Brussel steeds meer het gevoel heb dat ik mijn leven riskeer als ik een zebrapad wil oversteken.
 • Wat maakte je blij in 2021?
  Het weerzien met de baas van café Flip na een veel te lange pauze. En de bijhorende Kriek, portie kaas en saucisson au comté.
 • Wie ben je beginnen te volgen op sociale media?
  @brianbilston en @stijn.de.paepe voor een prachtige portie poëzie in mijn Instagramfeed en @kidsgettinghurt voor het schaamteloze leedvermaak.
 • Op wie of wat zet je je geld in volgend jaar? Wie/wat gaat het maken?
  De Instagram-account @weirdthingsinbrussels. Wanneer die viraal gaat, gaan we toch eens moeten praten over een collab met BRUZZ…

De lijstjes van 2021

De beste film of voorstelling, het moment dat ons kwaad of net blij maakte? De BRUZZ-collega's vulden de traditionele eindejaarslijstjes in en delen ze graag met jou.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?