Politiegeweld 6 BRUZZ ACTUA 1680

Extinction Rebellion eist schadevergoeding voor politieoptreden

EDB
© BRUZZ
26/10/2019

Extinction Rebellion gaat klacht indienen tegen de Stad Brussel als gevolg van het politieoptreden tegen de klimaatbetoging op 12 oktober. Het doel daarvan is een schadevergoeding te krijgen voor iedereen die tijdens de actie mentale of fysieke schade opliep.

Dat schrijft de organisatie achter de klimaatbetoging zelf op haar Facebookpagina. “We zullen een burgerlijke zaak aanspannen tegen de Stad Brussel, die juridisch verantwoordelijk is voor de politie,” klinkt het.

“We moedigen iedereen aan die het gevoel heeft dat hem of haar onrecht is aangedaan, om zich bij onze zaak aan te sluiten.” Extinction Rebellion vraagt iedereen die vergoed wil worden voor opgelopen schade om zijn of haar getuigenis aan het dossier toe te voegen. “Hoe groter de groep is, hoe sterker we staan.”

Extinction Rebellion laat in hetzelfde bericht weten dat het met vertrouwde advocaten werkt die van de situatie op de hoogte zijn. "We willen niet dat deze zaak een stille dood sterft."

Eerder liet de Stad Brussel weten dat het vier tuchtprocedures opgestart heeft om het politieoptreden tijdens de bewuste zaterdag te onderzoeken. Toen werden ruim vijfhonderd mensen opgepakt of geïdentificeerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Justitie , extinction rebellion , klacht , politie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni