| Home Sebrechts in Molenbeek

Fedasil wil opvangcentrum openen in Molenbeeks rusthuis

KVDP
© BRUZZ
03/03/2022

Fedasil, het federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers, heeft plannen om een opvangcentrum met meer dan honderd plaatsen te openen in de François Sebrechtslaan in Molenbeek. Wanneer het opvangcentrum de deuren zal openen in de laan vlakbij de Basiliek van Koekelberg is nog niet duidelijk.

Dat heeft BRUZZ vernomen uit verschillende bronnen. Home Sebrechts in Molenbeek zou momenteel in gereedheid worden gebracht voor de ontvangst van nieuwe bewoners. “Er moeten nog werken worden uitgevoerd aan de sanitaire voorzieningen,” zegt een bron binnen een vluchtelingenorganisatie. “Wanneer het opvangcentrum opent, is nog niet duidelijk.”

Home Sebrechts was tot voor kort een rusthuis van de Armonea-groep. Die besloot vorig jaar om het rusthuis te sluiten, omdat het gebouw verouderd was. De 140 bewoners moesten op zoek naar een nieuwe woonplaats. In het opvangcentrum van Fedasil zou plaats zijn voor 120 personen.

'Procedure versneld'

Armonea, dat nog een erfpacht van het gebouw had tot 2032, heeft de de pacht overgedragen aan Fedasil, bevestigt de Armonea-woordvoerder. “Fedasil wilde het gebouw al langer. Het project stond in de steigers, maar gezien de vluchtelingenstroom uit Oekraïne werd de procedure versneld,” zegt de woordvoerder van de Armonea-groep aan BRUZZ.

Of het opvangcentrum alleen bedoeld is voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen is niet duidelijk. Bij Fedasil was niemand bereid om meer informatie te geven. Het federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers laat wel weten dat het een van de komende dagen zal communiceren over de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni