Flausch: ‘Bij slechtst betaalde openbaar vervoersbazen van de planeet’

Alain Flausch noemt zichzelf "een van de slechtst betaalde openbaar vervoersbazen van de planeet". Hij hekelt het feit dat hij al elf jaar geen opslag kreeg als directeur-generaal van de MIVB. De topman betreurt ook de verdeeldheid in de Brusselse regering.

"Ik ben, samen met mijn adjunct, de enige werknemer van de MIVB die al elf jaar geen enkele loonswijziging heeft gehad. Terwijl de MIVB-directeurs in diezelfde periode, inflatie inbegrepen, een loonsverhoging van 50 tot 70 procent hebben gekend," vertelt Flausch zaterdag in Le Soir. Bovendien heb ik een contractueel vastgelegde bonus al zes jaar niet gekregen."

"Er is een totale scheeftrekking tussen de verantwoordelijkheden als directeur van de MIVB en de verloning. Het is me niet om het geld te doen, maar om de erkenning. Flausch verdient nu bruto 170.000 euro per jaar - of 300.000 euro inclusief voordelen zoals premies en een bedrijfswagen met chauffeur - en zou dat willen opdrijven tot 225.000 euro (plus het voordelenpakket).

Over de heisa rond de gelekte nota van de MIVB en de eis van sommige politici dat hij zou opstappen zegt hij: "Dat ze dan maar de kl…. hebben om me te ontslaan."

Flausch herhaalt in hetzelfde interview nog eens dat hij op termijn zelf wil opstappen. Vorige week zei hij dat ook al op tvbrussel.

"Uiteindelijk wordt je een beetje moedeloos bij zo'n gebrek aan erkenning, stelt Flausch op het einde van het gesprek met Le Soir. "En elf jaar is ook lang... Toen De Gaulle vertrokken is, zei men: tien jaar is lang. Bon, ik heb dan wel niet de pretentie De Gaulle te zijn, maar toch..."


De omstreden MIVB-nota

Begin juni lekte een interne nota van de MIVB uit in de pers. De omstreden nota ‘Visie 2040’ laat zich negatief uit over de Brusselse politieke klasse en de impact van migrantenpolitici. Die zouden de MIVB vooral als werkgelegenheidsbedrijf zien en huiveren voor investeringen in infrastructuur. De nota zorgde voor heftige reacties en MIVB-baas Alain Flausch kwam in het oog van een politieke storm terecht. Wie er het fijne wil van weten kan hier terecht

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?