Francken pleit voor ontmanteling van migrantenhub Maximiliaanpark

© PhotoNews
| Vluchtelingen in het Noordstation (archiefbeeld).

Een Soedanese migrant werd donderdagavond na een vechtpartij aan het Noordstation neergestoken. Van de dader is geen spoor. Staatssecretaris Theo Francken dringt aan op de ontmanteling van de migrantenhub aan het Maximiliaanpark.

Daarover berichten De Tijd en Het Laatste Nieuws vrijdag.

Het slachtoffer is een man die naar eigen zeggen uit Soedan komt. Van de dader is geen spoor, klinkt het bij het Brussels parket.  "Het lijkt erop dat twee migranten ruzie kregen in de buurt van de bushalte aan het Noordstation", zegt persmagistraat Denis Goeman aan Het Laatste Nieuws.

"Het slachtoffer is in zijn schouderblad gestoken en inmiddels buiten levensgevaar." Bij het gevecht zouden honderden personen betrokken zijn geweest. Het gerecht heeft daar geen aanwijzingen voor en onderzoekt de bewakingsbeelden. 

Ontmanteling Maximiliaanpark

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken vindt in de steekpartij nieuwe munitie om voor een ontmanteling van de migrantenhub te pleiten. "Er is maanden niet opgetreden tegen migranten in het Maximiliaanpark. Er moeten acties komen. Dat zeg ik al maanden", aldus het N-VA-kopstuk.

Francken wil net als de federale regering dat de hulp van Burgerplatformen stopt, omdat ze de mensensmokkel naar het Verenigd Koninkrijk zou faciliteren. Het kwam deze zomer tot een ruzie tussen Francken en de Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) die de situatie te veel zou laten betijen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?