Fremault bestelt audit voor Logement Molenbeekois

Updated: 07-12-2018 - 17:08

De huisvestingsmaatschappij Logement Molenbeekois ondergaat een audit. Dat gebeurt op vraag van bevoegd minister Céline Fremault (CDH), die de doorlichting bestelt op basis van bezwarend materiaal. De resultaten worden verwacht tegen 24 december.

Dat schrijft de RTBF. Het kabinet van de minister zegt midden november bezwarend materiaal ontvangen te hebben over de Molenbeekse Openbare Huisvestingsmaatschappij.

Op 19 november vroeg het kabinet aan de Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij (BGHM), die belast is met toezicht op eerdergenoemde organisatie, een gedetailleerd verslag. Tegelijk moesten alle passende maatregelen getroffen worden om de eventuele problemen op te lossen. Zo kon een regeringscommissaris aangesteld worden, of het parket gevorderd om zich over het dossier te ontfermen.

Onjuiste kostenberekeningen

José Garcia, de secretaris-generaal van de Unie van Huurders van Sociale Huisvesting, zegt verrast te zijn door de bestelde audit. Zijn vakbond ligt nochtans overhoop met de Molenbeekse Haard over een oud, wederkerend kwaad: de berekening van de kosten. Dat probleem zou aan de grondslag van de audit liggen.

De rekeningen die naar de meer dan 3.000 huurders zijn gestuurd, zouden onjuist zijn. Logement Molenbeekois laat het na om die te regulariseren, terwijl de maatschappij daar in 2015 al voor op de vingers werd getikt.

Een voormalige schepen noemt 'een combinatie van problemen' binnen het bedrijf. Overheidsopdrachten zouden moeten worden geannuleerd, omdat er spanningen zijn tussen het personeel en het management.

De voorzitter van de raad van bestuur van Logement Molenbeekois, Michel Eylenbosch (MR), weigert elke commentaar. Hij weet niet waar de audit over gaat, en wil eerst de resultaten zien voordat hij reageert.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?