Fremault dringt aan op vergadering met alle energieministers

© CDh
| Céline Fremault, Brussels minister van Energie voor CDH.

Brussels minister van Energie Céline Fremault (CDH) wil dat haar federale collega Marie Christine Marghem (MR) zo snel mogelijk een vergadering belegt met alle energieministers van ons land, over het risico op stroomonderbrekingen de komende weken, waarvoor het Planbureau heeft gewaarschuwd.

"De gewesten moeten precies en regelmatig worden geïnformeerd over de situatie rond de productie-eenheden van Doel en Tihange. De gewesten moeten het kader voor de heropening van de eenheden kennen", aldus de Brusselse minister.

Ook wil Fremault over exacte, volledige en objectieve informatie beschikken rond de risico's op een stroomtekort tijdens de winter in het Brussels gewest, evenals over de maatregelen die op til zijn om dat risico te ontlopen.

"Moet het federale niveau geen actualisering in gang zetten van de campagne on/off zodat het publiek over de meest correcte informatie beschikt?", oppert de minister. Ze vindt ook dat de actualisering van de productiecijfers ten opzichte van het verbruik moet worden gesystematiseerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?