Céline Fremault, Brussels minister van Energie voor CDH.

Fremault dringt aan op vergadering met alle energieministers

© Belga
24/09/2018

Brussels minister van Energie Céline Fremault (CDH) wil dat haar federale collega Marie Christine Marghem (MR) zo snel mogelijk een vergadering belegt met alle energieministers van ons land, over het risico op stroomonderbrekingen de komende weken, waarvoor het Planbureau heeft gewaarschuwd.

"De gewesten moeten precies en regelmatig worden geïnformeerd over de situatie rond de productie-eenheden van Doel en Tihange. De gewesten moeten het kader voor de heropening van de eenheden kennen", aldus de Brusselse minister.

Ook wil Fremault over exacte, volledige en objectieve informatie beschikken rond de risico's op een stroomtekort tijdens de winter in het Brussels gewest, evenals over de maatregelen die op til zijn om dat risico te ontlopen.

"Moet het federale niveau geen actualisering in gang zetten van de campagne on/off zodat het publiek over de meest correcte informatie beschikt?", oppert de minister. Ze vindt ook dat de actualisering van de productiecijfers ten opzichte van het verbruik moet worden gesystematiseerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , stroomtekort , kerncentrales , Céline Fremault

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni