20191127 Klein Kasteeltje BRUZZ ACTUA 1686

| 20191127 Klein Kasteeltje BRUZZ ACTUA 1686

Geen asielaanvragen meer in Klein Kasteeltje

© Belga
17/03/2020

Asielzoekers die vanaf dinsdag aankloppen bij het aanmeldcentrum Klein Kasteeltje komen voor een gesloten deur te staan. Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) past de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad toe en vermijdt zo dat grote groepen mensen met elkaar in contact komen. Dat meldt Radio 1 en het bericht is bevestigd aan Belga.

Dagelijks gaat het om 100 tot 150 mensen die zich willen registreren en asiel willen aanvragen in ons land, maar nu in de kou blijven staan. Wanneer de vluchtelingen zich aanmelden aan het aanmeldcentrum Klein Kasteeltje staan ze vaak in grote groep voor de deur te wachten vooraleer ze zich kunnen registeren. Hen één per één binnenlaten lijkt ook geen optie voor DVZ, want dan blijven ze nog steeds voor de deur samentroepen.

"Op dit moment is er geen enkele registratie voorzien voor deze mensen en dus is er ook geen opvang. Er staat geen datum op hoe lang deze maatregel zal duren. Het is in afwachting van een nieuwe analyse over de verspreiding van het virus in België", meldt Geert De Vulder, woordvoerder van Dienst Vreemdelingenzaken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, vluchtelingen, Klein Kasteeltje, coronavirus

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni