| Het gecentraliseerde humanitaire centrum is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 19.00 uur.

Geen tweede inzamelpunt voor Marokko op Heizel, depot in Anderlecht sluit woensdag

RV
© BRUZZ
19/09/2023

Er gaat geen tweede opslagplaats open in Brussels Expo op de Heizel voor hulpgoederen voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. Het inzamelpunt in Anderlecht verzamelde zo'n 1000 ton aan goederen en zal morgenavond sluiten.

Op 12 september, enkele dagen na de verwoestende aardbevingen in Marokko, werd aan de Vaartdijk in Anderlecht een groot depot geopend waar hulpgoederen worden verzameld. Het gaat over tenten, veldbedden, matrassen, lampen, eten in conserven, hygiënische middelen, enzovoort.

Vorige week werd aangekondigd dat er een tweede opslagplaats zou openen in Brussel Expo. “Dat was voorzien indien we het nog nodig zouden hebben, maar dat is nu niet meer het geval”, zegt Lotfi Mostefa, coördinator van het depot in Anderlecht, die ook verantwoordelijk zou zijn voor het tweede depot. “Deze beslissing komt in samenspraak met de Brusselse gemeenten die meestapten in het initiatief”.

“Vandaag krijgen we nog heel wat giften binnen van scholen, maar we moeten nu stoppen. We hebben 200 palletten die klaarstaan voor verzending”, vertelt Mostefa.

“Om de goederen tot in de getroffen gebieden te krijgen, doen we beroep op humanitaire hulporganisaties, omdat de Belgische staat nog geen officiële steunaanvraag heeft ontvangen van Marokko”, aldus Mostefa. “We hopen dat de palletten in vrachtwagens zo snel mogelijk de gebieden zullen bereiken”.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni