Gemeente Schaarbeek zet nieuwe dienst voor jongeren op

Brusselse jongeren gidsen Brusselse jongeren gidsen
© Saskia Vanderstichele
| Jongeren zijn de doelgroep van de nieuwe Schaarbeekse dienst (archiefbeeld)
© Saskia Vanderstichele
| Jongeren zijn de doelgroep van de nieuwe Schaarbeekse dienst (archiefbeeld)

De gemeente Schaarbeek lanceert een nieuwe jeugddienst voor jongeren van 18 tot 25 jaar. Met de dienst wil de gemeente jongeren werkervaring en opleidingen aanbieden. "Dit zal jongeren toelaten om uit hun leefwereld te stappen en nieuwe vaardigheden te ontdekken."

Zo'n vijfhonderd organisaties en diensten zijn betrokken bij de nieuwe jeugddienst van de gemeente Schaarbeek. Concreet zullen alle Schaarbeekse jongeren tussen 18 en 25 jaar kunnen deelnemen aan een traject dat zes maanden duurt, gebaseerd op de peilers milieu, bijstand aan personen, toegang tot cultuur en onderwijs, sport en media.

Gedurende die periode zullen jongeren actief deelnemen aan diverse projecten. Ze krijgen ook de mogelijkheid om collectieve opleidingen te volgen, rond onder meer interculturaliteit, communicatie en eerste hulp.

"Het doel is om zoveel mogelijk jongeren een verhelderend en leerrijk avontuur aan te bieden", zegt schepen van Jeugd Deborah Lorenzino (Défi) aan La Capitale. "Het is voor hen ook een kans om uit hun leefwereld te stappen en nieuwe vaardigheden te ontdekken, een nieuw levensproject op te starten of een professionele carrière te beginnen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?