Gevluchte bestuurder Hallepoorttunnel blijft in de cel

De Hallepoorttunnel

De bestuurder die in de nacht van vrijdag op zaterdag bij een achtervolging probeerde in te rijden op enkele politiemensen vlakbij het Brusselse Zuidstation, blijft in de cel. De man verscheen vandaag voor de Brusselse raadkamer, die zijn aanhouding bevestigde.

Toen de politie omstreeks 2u30 vrijdagnacht een voertuig wilde controleren op de Kruidtuinlaan, sloeg de bestuurder op de vlucht. Het kwam tot een achtervolging doorheen de Hallepoorttunnel, maar de politie had op de Zuidlaan een wegversperring geplaatst om de man tegen te houden. Die stopte echter niet en zou geprobeerd hebben om in te rijden op enkele politiemensen, waarop een van hen het vuur opende. De inspecteur loste verschillende schoten, waarna de bestuurder kon worden opgepakt. Niemand raakte uiteindelijk gewond.

De verdachte werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst op verdenking van poging tot doodslag en kwaadwillige belemmering van het verkeer. De man verscheen vandaag voor de raadkamer, die besliste om zijn aanhouding te bevestigen. Daardoor blijft hij nog minstens een maand in de cel. De verdachte kan wel nog beroep aantekenen. Intussen loopt er ook nog een onderzoek naar het vuurwapengebruik van de betrokken politieman, maar dat is een standaardprocedure wanneer de politie het vuur opent.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?