Awel merci

Gezien: ‘eerlijke’ kaart van Brussel

KH
© BRUZZ
14/02/2017

Er duikt een nieuwe - Franstalige - kaart op van het Brussels Gewest. We zien er onder meer een zone voor megarijken en eentje voor hipsters, maar ook een gebied waar “je je zoon maar beter niet laat rondhangen”.

De kaart van de humoristische website Topito verdeelt het gewest in enkele sectoren. Het centrum is voor de toeristen, Sint-Gillis en Elsene voor hipsters en de zuidoostrand voor rijken (Ukkel), megarijken (de Woluwes en Oudergem) en andere bourgeois.

Aan de noordwestkant is de teneur van de kaart wat grimmiger, met onder meer een te vermijden gebied (zone) en 'poen' op de plek waar de KBC-zetel zich bevindt. Verder westwaarts vinden we "IS volgens de Franse zender TF1" (onder meer Molenbeek) en een gebied “waar u uw zoon maar beter niet laat rondhangen” (Kuregem).

Het geheel wordt bovenaan bedekt door een omvangrijke sector die blut is, volgens de auteurs van de kaart. Voor wie van wat precisie houdt: in werkelijkheid bevinden de armste gebieden van het Gewest zich eerder in de eerste kroon rond de Vijfhoek.

Wie niet genoeg krijgt van alternatieve kaarten met Brussel erop verwijzen we graag door naar ons dossier foute kaarten.

'Foute' kaarten

TF1 wisselde Vlaanderen en Wallonië om, de NOS lijfde West-Vlaanderen bij Wallonië in, Tourisme Wallonie voerde de corridor in. Het lijstje met foute of op zijn minst betwiste kaarten neemt stilaan indrukwekkende proporties aan. Hoog tijd voor een overzicht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, 'Foute' kaarten

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni