Gezien: Extinction Rebellion voert actie in Woluwe Shopping Center

Burgerbeweging Extinction Rebellion heeft zaterdagnamiddag actie gevoerd in het Woluwe Shopping Center. De organisatie richtte zijn pijlen deze keer op de destructieve gevolgen van de productie van kledij voor het klimaat en de arbeiders. Daarvoor bracht het een performance die ‘het volledige verwerkingsproces van de fast fashion industrie belichaamt’.

“Op deze manier willen we de ecologische voetafdruk in de kijker zetten op een educatieve en humoristische manier”, legt de lokale afdeling van Extinction Rebellion uit. “Maar we vragen ook aandacht voor het probleem van uitbuiting van arbeiders en de vaak onmenselijke omstandigheden waarin zij moeten werken.”

Roep om ecologische noodtoestand

Met de actie legt Extinction Rebellion een aantal duidelijke eisen op tafel. “We vragen de federale regering de ecologische noodtoestand uitroept en de behoefte aan een snelle transformatie van ons economisch systeem erkent.”

“Er moet ook werk gemaakt worden van een wettelijk bindend Nationaal Klimaatplan dat onder meer voorziet in de afbouw van fossiele brandstoffen tegen 2025 en prioriteit geeft aan het herstel en behoud van onze biodiversiteit.” Tot slot wil de groepering dat er een burgerforum wordt opgericht dat middelen krijgt om mee ‘de overgang naar een rechtvaardige samenleving op te volgen’.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?